Az idei év változásai (2016 )

January 19, 2016

 

 

A hulladékszállítást illetően a legfontosabb változás, hogy a napokban elkezdődik az új edények kiszállítása a közszolgáltatási terület településeire. Az edények kiosztása 2016 első negyedévében folyamatosan történik.

Az egyfős háztartásoknak lehetőségük van a 60 literes edényzet utáni díjfizetésre. Ehhez az önkormányzat állít ki részükre igazolást (Bővebb információ ügyfélszolgálatunkon kapható).  Amennyiben ezek a háztartások mégsem kívánják igénybe venni ezt a lehetőséget, abban az esetben 120 literes edény áll rendelkezésükre.
A kétfős háztartások esetében a helyi önkormányzat biztosíthat kedvezményt, amennyiben ezt rendeletében nem szabályozza, úgy részükre, illetve az összes többi háztartásnak 120 literes és 240 literes gyűjtőedényt ajánl fel a szolgáltató.

A vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló edények egyedi azonosítójellel ellátottak lesznek.

Családi házas övezetekben – az előbbiekben említettek szerint - a két űrmérték közül választható vegyes hulladékgyűjtő edény mellé minden háztartás kap egy 120 literes szelektív, kék-sárga színű hulladékgyűjtő edényt, amelyben a fém-, papír-, és műanyag hulladék gyűjtését a lakosok a házhoz menő szelektív gyűjtés során közvetlen lakókörnyezetükben oldhatják meg.

Tömbházas övezetekben 770 literes illetve 1100 literes vegyes hulladék gyűjtésére alkalmas edények, valamint 240 literes szelektív hulladékgyűjtők kerülnek kiosztásra.

A szelektív hulladékgyűjtő edények ürítése eleinte havi rendszerességgel fog történni, hosszútávon azonban vélhetően havonta kétszer kerül majd elszállításra a hulladék.

A gyűjtőszigetek korábbi problémáit (például az idő előtt megtelt edényeket) a szelektív hulladékgyűjtés átstrukturálása oldhatja  meg. Ezt követően a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken csak az üveget tudják majd gyűjteni a lakosok. Az itt található edények ürítése telítettségüktől függően fog történni.

 

Please reload

Copyright ©2019. All Rights Reserved : ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft.