Tájékoztató a lakosság számára

 

Tisztelt Ügyfelünk! 
Az Ön településén a hulladékszállítást 2014. október 1-jétől a ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft. végzi. A Zöld Völgy egy új szolgáltató, melynek tulajdonosai a térség önkormányzatai. Tájékoztatónk azt a célt szolgálja, hogy az Önöktől leggyakrabban érkező kérdésekre, észrevételekre válaszoljunk, illetve informáljuk Önt társaságunk, ügyfélszolgálatunk és ügyfélpontunk elérhetőségeiről. 


Miért alakultunk? 
Egy jogszabályi változásnak köszönhetően az önkormányzatok kizárólag saját tulajdonukban lévő cégükkel szállíttathatják el a településeken képződött háztartási hulladékot. A ZV Zöld Völgyet a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás alapította, melyet 125 önkormányzat – közte az Ön települése is – alkot. 

Kötelező igénybe venni 
Fontos tudnia, hogy a jogszabály alapján a szemétszállítás kötelezően igénybe veendő közszolgáltatás, még akkor is, ha kis mennyiségben termelődik szemét. Ugyanakkor egyfős háztartások esetében lehetőség van a 60 literes edényzet igénybevételére, a nem lakott ingatlanok esetében pedig a díjfizetés szüneteltetése kérhető (ennek szabályait önkormányzati rendelet állapítja meg). Üdülőingatlanok esetében a fizetendő díj az éves közszolgáltatási díj 50%-a (a használati szezont itt is a helyi rendeletben kell megállapítani).  Mindezeken túlmenően a helyi önkormányzat egyéb kedvezményeket is megállapíthat, azonban ezeket a helyi rendeletben szabályozni szükséges.

Családi házaknál többlethulladékot csak külön zsákban 
Tekintettel a két éve bevezetett lerakási járulékra (ezt a hulladéklerakóba beszállított mennyiség után a szolgáltató fizeti meg az állam felé), a családi házas övezetből a Zöld Völgy a szokásos (önkormányzati rendeletben megállapított) mennyiségen felül képződött hulladékot csak külön díjazás ellenében tudja elszállítani. Az edényzetbe már nem férő mennyiséget az ügyfélszolgálatokon és a gépjárművezetőknél 500 Ft-ért megvásárolható zsákban helyezhetik edényzetük mellé. 

 

Új edények

 

 

A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Társulás nyertes pályázata jóvoltából 2016 első negyedévében a szolgáltatási terület minden háztartása (tömbházak esetében a társasház, vagy lakóközösség) új kommunális hulladékgyűjtő edényt kap. Az edények egyedi azonosító jellel ellátottak lesznek, melynek lényege, hogy az űrítés tényét rögzíti, és jelzi a központ felé. Ugyancsak minden háztartás részesül egy kék-sárga színű szelektív hulladékgyűjtő edényben, amelybe a fém-papír-műanyag hulladékot kell majd gyűjteni. A hagyományos üvegeket továbbra is a minden településen megmaradó szelektív gyűjtőszigetekre kell majd szállítani.

 


Hogyan kell fizetni? 
A ZV Kft. minden önkormányzattal külön egyeztetett arról, hogy a szolgáltatási díjat az egyes települések lakói hogyan fizetik meg. Ha az Ön településén úgynevezett hagyományos csekkes fizetési rend szerint történik ez, akkor kéthavonta küldünk Önnek egy klasszikus sárga csekket, majd a szolgáltatási díjat a hagyományos módszerrel így fizetheti ki. A kéthavi díjfizetési módszert azért választottuk, hogy a csekkadó miatt kíméljük a pénztárcáját. Kérjük, hogy vegye ezt figyelembe a számlák érkezésekor! Amennyiben az Ön településén úgynevezett hagyományos díjbeszedős fizetési rend szerint történik mindez, akkor Ön a település által kijelölt díjbeszedőnek fizetheti ki a szolgáltatási díjat. 

Amennyiben banki átutalással, vagy csoportos beszedési megbízással kívánja fizetni a szemétszállítási díjat a ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft. részére, az alábbi számlaszámra utaljon:
OTP Bank 11734152-20034742
Figyelem! A csoportos beszedési megbízás beállításához szüksége lesz társaságunk azonosító kódjára, illetve az Ön személyes vevőkódjára, melyet az első általunk küldött számlán látható.


Fejlesztések, tervek 
A ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. gőzerővel dolgozik azon, hogy a területén élők minél színvonalasabb szolgáltatásban részesüljenek. A társulással több olyan projektben közösen veszünk részt, melyeknek célja a szolgáltatás színvonalának (beleértve a szelektív gyűjtést is) emelése, a háztartásokban képződő, újra nem hasznosítható hulladék arányának csökkentése. De találkozhatnakvelünk különböző gyerekprogramok kapcsán, lakossági akciók során és remélhetőleg egyre több településen lesz a Zöld Völgy a környezetvédelem és környezettudatosság formálója! 

Ha kérdése van… 
Hívjon, írjon nekünk, vagy keresse fel ügyfélszolgálatunkat! Minden problémával foglalkozunk, kérdésire választ adunk, segítünk. 

Köszönjük együttműködését!


Elérhetőségeink:
ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft.
Székhelye: 3700 Kazincbarcika, Munkácsy tér 1.


Ügyfélszolgálat:

Telefonszám: 48/ 799-300
Cím: 3700 Kazincbarcika, Munkácsy tér 1.
E-mail: 
ugyfelszolg@zoldvolgy.hu


Ügyfélpont:
Cím: 3600 Ózd, Zrínyi út 5/A.
E-mail:
ugyfelszolg.ozd@zoldvolgy.hu

A kazincbarcikai ügyfélszolgálathoz az alábbi települések tartoznak: 
Abod, Aggtelek, Alacska, Alsódobsza, Alsószuha, Alsótelekes, Alsóvadász, Arnót, Balajt, Bánhorváti, Becskeháza, Berente, Berzék, Bódvalenke, Bódvarákó, Bódvaszilas, Bőcs, Damak, Debréte, Dédestapolcsány, Dövény, Edelény, Égerszög, Felsőkelecsény, Felsőnyárád, Felsőtelekes, Galvács, Gesztely, Gömörszőlős, Hegymeg, Hernádkak, Hidvégardó, Imola, Izsófalva, Jákfalva, Jósvafő, Kazincbarcika, Kánó, Komjáti, Kondó, Kurityán, Lak, Ládbesenyő, Martonyi, Mályi, Mályinka, Meszes, Muhi, Múcsony, Nagybarca, Nagycsécs, Nyékládháza, Onga, Ormosbánya, Parasznya, Perkupa, Radostyán, Ragály, Rakaca, Rakacaszend, Rudabánya, Rudolftelep, Sajóbábony, Sajógalgóc, Sajóecseg, Sajóivánka, Sajókaza, Sajókápolna, Sajókeresztúr, Sajólászlófalva, Sajóvámos, Selyeb, Sóstófalva, Szalonna, Szendrő, Szendrőlád, Szikszó, Szin, Szinpetri, Szögliget, Szőlősardó, Szuhafő, Szuhakálló, Szuhogy, Tardona, Teresztenye, Tomor, Tornabarakony, Tornanádaska, Tornakápolna, Tornaszentandrás, Tornaszentjakab, Trizs, Újcsalános, Vadna, Varbó, Varbóc, Viszló, Zádorfalva, Zubogy

Az ózdi ügyfélponthoz az alábbi települések tartoznak: 
Arló, Borsodbóta, Bélapátfalva, Borsodnádasd, Domaháza, Farkaslyuk, Hangony, Járdánháza, Kelemér, Kissikátor, Lénárddaróc, Nekézseny, Ózd, Putnok, Sajómercse, Sajóvelezd, Serényfalva

Copyright ©2019. All Rights Reserved : ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft.